CDD serija Martin Audio – konstrukcija budućnosti

  Bez obzira da li je bar ili AV instalacija, crkva ili noćni klub –  CDD serija pokriva svaki pedalj! CDD (Coaxial Differential Dispersiontm) tehnologija je rešenje sa 6 dvosmernih koaksijalnih sistema u full rejndžu, iz jedne tačke – od mikro CDD5 do snažnog CDD15 – upotpunjeni sabvuferom visokih performansi, mogu da pokriju sve! Umetnici i muzičari ih obožavaju zbog snage koja zrači, arhitekte su prezadovoljne diskretnim dizajnom i često manjim brojem zvučnika; sistem integratori su srećni što mogu da obezbede primereno pokriće za prostore i konkurentne tendere, jer obezbedjuju i kvalitet i postojanost.

Tehnologija Koaksijalne Diferencijalne disperzije pruža bolju konzistentnu pokrivenost publike od sistema sa fiksnom disperzijom sa X° i Y° hornama – projektuje više izlaz ka zadnjem delu publike da bi se zvuk ravnomerno distribuirao napred prema nazad, uz široku horizontalnu pokrivenost. Ova povećana površina pokrivenosti može da smanji broj zvučnika na većim instalacijiama i do 25% čime se značajno smanjuju ukupni troškovi na projektu. Vizuelno-dopadljiv dizajn kućišta je potpis CDD serije. Kućišta full-rejndža mogu se koristiti horizontalno ili vertikalno orijentisani, sa rotacijom koaksijalnih drajvera. Zakrivljeni oblik svakog full-rejndž kućišta omogućavaju da se diskretno postave blizu zida ili plafona. Sa izuzetkom CDD5, sva kućišta oblikovana su u krutoj UPM formi – kompozitni materijal koji kombinuje čvrstinu sa odličnim unutrašnjim svojstvima prigušenja. Od CDD8 pa naviše, svi zvučnici su ojačani slojem brezinog drveta i svi modeli imaju sofisticiranu unutrašnju konstrukciju kako bi se smanjila težina i povećala čvrstoća. Konkretno, arhitekte su prezadovoljne diskretnim dizajnom i često manjim brojem zvučnika; sistem integratori su srećni što mogu da obezbede primereno pokriće za prostore i konkurentne tendere, jer obezbedjuju i kvalitet i postojanost, ne samo radi užitka klijenta, već i njegovih mušterija.

COAXIAL DIFFERENTIAL DISPERSION™: najbolje od svega

CDD kombinuje prednosti izvora iz jedne tačke koaksijalnog dizajna sa doslednom pokrivenosti  Tehnologije Koaksijalne Diferencijalne disperzije. Svi CDD modeli serije full-rejndž imaju MARTIN AUDIO jedinstvenu, patentiranu tehnologiju Koaksijalne Diferencijalne Disperzije ™ za isporuku savršenog zvuka za svakog člana publike.
Koaksijalne prednosti Ne-koaksijalni sistemi mogu patiti od neravnomernog frekventnog opsega u crossover rejndžu, jer izlazi iz LF i HF sekcija ometaju jedni druge, izazivajući varijacije van ose, u zavisnosti od položaja za slušanje, što je posebno izraženo na mestima u blizini zvučnika. Nasuprot tome, koaksijalni sistemi mogu postići „izvor iz jedne tačke“ sumiran u LF i HF sekcijama na svim pozicijama van ose, čak i izbliza. To je jedan od razloga da se koaksijalni uređaji često koriste za NEARFIELD, kao što je npr. studijski monitoring. Značajno, do sada jedini nedostatak konvencionalnih koaksijalnih uređaja je visoka frekvencija zračenja, gde se disperzija visoke frekvencije smanjuje kako se frekvencija povećava. To je pre svega zato što konvencionalni koaksijalni uređaji usmeravaju visoke frekvencije kroz uski cev u polarizovani deo magnetnog sistema. CDD serije koaksijalnih uređaja ovaj nedostatak prevazilaze uključivanjem inovativnih statičkih talasa koji se besprekorno stapaju sa jedinstvenim oblikom konusa – održavanje disperzije obrazca na vrlo visokim frekvencijama.

PREDNOSTI DIFERENCIJALNE DISPERZIJE

Horna Diferencijalne disperzije ima 3D trapezoidni disperzioni obrazac koji pokriva prostoriju ravnomernije nego sistem sa konvencionalnom, fiksnom disperzijom horne tipa X° i Y°. Sa konvencionalnom hornom, zvučnik se obično nalazi iznad visine glave, usmeren ka centru publike. Ovo stvara nesavršen obrazac pokrivenosti koja ima propuste posebno u bočnim oblastima i u blizini zvučnika. Nasuprot tome, CDD sistem koaksijalne diferencijalne disperzije proizvodi obrazac pravougaone pokrivenosti da bi dosegli sve uglove, a široka horizontalna pokrivenost se ostvaruje veoma blizu zvučnika. Hodanje kroz prostoriju sa doslednosti u frekventnom opsegu i SPL blizu zvučnika kao i nazad – postaje izuzetan doživljaj. Poboljšana pokrivenost izbliza takođe znači da se CDD zvučnici biti raspoređeni dalje (osim u posebnim slučajevima), smanjujući ukupan broj zvučnika.

Mirjana Kovačević, PhD. tech. Based on Martin Audio Ltd.

 

 

Komentari

komentara